I 1990’erne var danske Bjarne Riis og tyske Jan Ullrich blandt verdens bedste og mest berømte cykelstjerner. De to vandt Tour de France i henholdsvis 1996 og 1997, og specielt i Danmark var de enorme sportsstjerner. Siden viste det sig, at de to benyttede dopingmidler for at komme til top i verdens største cykelløb. Men der var også en anden forklaring på rytternes stærke fysiske formåen. De blev nemlig behandlet med akupunktur af danske John Boel. Midt i 1990’erne blev Boel tilknyttet først Riis og siden en række andre ryttere på det tyske Telekom team, hvor danskeren, og Ullrich, kørte.

John Boel var i alt med ved fem Tour de France. Riis og Boel mødtes tilfældigt i 1995, men hurtigt blev akupunkturbehandlingerne indledt. Dette blev hurtigt en succes og efterfølgende dukkede der løbende rigtig mange historier op i de danske medier, om hvornår og under hvilke forhold Riis blev behandlet med akupunktur. Riis roste hele tiden Boel i store vendinger, der fik skabt sig et stort navn.

Denne branding har uden tvivl fået interessen for akupunktur til at vokse i Danmark og specielt John Boel har med sin klink opnået stor reklameværdi ved dette.

Læs meget mere om akupunktur og John Boels klinikker på http://acunova.dk/.